Sund mad på kostplanen

Skær alt hvidt væk fra din kostplan og bliv sundere og gladere. Det er blot ef af de gode ernæringsråd du oferer og oftere støder på i moderne kostvejledning. Det kan lyde svært og besværligt, men faktisk kan det både være let og lækkert. Her er en af mine yndling opskrifter når der skal sund og nærende mad på kostplanen

Tomatsuppe med gemte grøntsager.

Jeg mener, at denne suppe er 100 gange bedre end alle de tomatsupper, du kan købe på brev i forretningerne! Og tidsmæssigt er det fuldstændigt det samme. Vil du have suppen færdig på under 15 minutter, hakker du bare grøntsagerne så fint, du kan komme af sted med. Jo mindre stykkerne er, jo kortere kogetid!

Opskriften her fik jeg oprindeligt af en god ven der har gået til kostvejledning - her er til 2 voksne og 2 mindre børn. Det giver ca. 1 liter suppe, når den er færdig. Er det til 4 voksne eller 2 voksne og 2 teenagere børn, vil jeg nok gange den op.

2 ds fl. Tomater
½ liter vand
1 fed hvidløg
1 løg
½ tsk smør eller olie
2- gulerødder
½ rød peber
1 god bouillon terning (okse, hønse eller grøntsags)
Salt og peber

Løg og hvidløg snittes groft. Det er lige meget om stykkerne ikke er lige store, om de er grimme og skæve, for det ender alligevel med en blender. Stykker skal dog bare være min. 2x2 cm, og jo mindre jo bedre!

Løg og hvidløg svitses i olien, til de bliver klare. Dåsetomater, peberfrugt, gulerødder, vand tilsættes og koger i ca. 15 min., eller til gulerødderne er møre. Jeg bruger en stavblender til at purere suppen med, så der ikke er skyggen af gulerødder og rød peber at se. Nu kommer du en bouillon terning i og giver suppen et par vrid med peberkværnen, så giver du den blendede suppe et opkog, så terningen bliver opløst. Smag på den. Skal der mere salt eller peber i? Husk, at terningen er meget salt i sig selv!

Som du sikkert kan forstå behøver det ikke være hverken svært eller besværligt når kostvejlederne prædiker sund mad, så se at få det sunde mad på kostplanen ;-)